Нові правила в’їзду до Шенгену

Сьогодні, у четвер, 5 липня 2018 року, Європейський парламент доповнив діючі правила в’їзду на територію Шенгенської зони. Про відповідне рішення повідомив офіційний сайт організації.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Очікується, що нова система пропуску і перевірки особистих даних запрацює з 2021 року. Насамперед громадяни країн, які не є членами ЄС і звільнені від візових вимог, повинні отримати дозвіл перед поїздкою до ЄС. Для цього їм доведеться заповнити електронну форму, внести туди особисті дані, дані про судимості та перебування у зонах збройних конфліктів тощо.
Процедура коштуватиме 7 євро для дорослих осіб і буде безкоштовною для мандрівників віком до 18 та понад 70 років. Вона буде дійсною три роки або до закінчення терміну проїзного документа.
«Громадяни більш ніж 60 країн і територій, звільнених від візових вимог для в’їзду до ЄС, включаючи Україну, повинні заповнити електронну форму до своєї подорожі і внести особисті дані (включаючи ім’я, дату та місце народження, стать та національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країна видачі), домашню адресу та контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в’їзду», – повідомили у Європарламенті.
Очікується, що нова система перевірки запрацює з 2021 року.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ