Нові штами COVID можуть бути названі на честь сузір’їв

Нові варіанти коронавірусу можуть бути названі на честь сузір’їв зоряного неба, в тому випадку, якщо для назв не буде вистачати букв грецького алфавіту.

Про це в інтерв’ю Telegraph розповіла Марія Ван Керкхове, експерт ВООЗ з COVID-19, – пише УНІАН.

За її словами, в організації вже шукають імена для нових мутацій коронавірусу, оскільки побоюються, що 24 букв грецького алфавіту з часом не вистачить для позначення всіх варіантів.

На сьогодні відомі 11 штамів коронавірусу. Чотири варіанти (включаючи дельта і бета) зараховані до таких що “викликають занепокоєння”. Чотири варіанти (такі як ета і лямбда) зараховані до таких, що “викликають інтерес”. Є також варіанти епсілон, зета і тета, які раніше вважалися “цікавими”, але їх статус був знижений.

З еволюцією коронавірусу нових штамів може стати більше, ніж доступних букв. Ван Керкхове зазначила, що зараз використання сузір’їв для найменування нових штамів є одним з основних варіантів. Колись ми можемо почути про такі нові штами як “Овен”, “Близнюки” або “Оріон”.

Варто зауважити, що деякі альтернативні варіанти нових назв уже відхилили. Зокрема – від ідеї назв на честь богів давньогрецького пантеону відмовилися, зокр черезема побоювання за вимову їхніх імен.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ