Новий Статут Львова офіційно зареєстровано

27 грудня 2017 року під час апаратної наради начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський передав міському голові Андрію Садовому зареєстрований в управлінні юстиції Статут територіальної громади міста Львова. Про це повідомила прес-служба ЛМР.
Загалом статут Львова має вищу юридичну силу з-поміж всіх інших актів, виданих ЛМР, міським головою чи іншими органами і посадовими особами міста.
«Сім років Львів чекав на статут територіальної громади. Управління юстиції розглянуло статут який був наданий для державної реєстрації, ми уважно вичитали його на відповідність Конституції, законам України, і сьогодні ми здійснили державну реєстрацію статуту. Сьогодні історичний день для міста Львова, і дуже тішуся тим, що можу передати міському голові зареєстрований статут і свідоцтво про державну реєстрацію. Останніх сім років Львів був без статуту, і я впевнений, що цей статут задасть новий виток розвитку місцевої демократії у місті Львові», – сказав начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.
На пленарному засіданні 7 грудня 2017 року Львівська міська рада 2\3 голосів прийняла Статут територіальної громади міста Львова. Закон передбачає реєстрацію Статутів територіальних громад в органах юстиції, тому управління «Секретаріат ради» було скеровано Статут на реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ