Нововведення системи ЗНО для вступників 2019

Цього року на Львівщині Зовнішнє незалежне оцінювання здаватимуть 12 955 учнів 11 класів.

Для випускників 2019 року вже підготували накази Міністерства освіти, склали календарний план та підготували умови прийому до вищих навчальних закладів. Окрім того, для окремих вступників утвердили важливі нововведення.

Про це розповіла Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.
“Треба проводити широку інформаційну кампанію для випускників загальноосвітніх навчальних закладів, студентів коледжів 2 та 4 курсів, для учнів системи профтехосвіти, щоб усі знали, що нового їх чекає наступного року. Загалом процедура ЗНО не зміниться, зміняться окремі позиції та формати. Як і раніше, на тестування винесено 11 предметів, 4 з яких може обрати абітурієнт”.

Чиновниця повідомила, що з наступного року кожен студент коледжів та учень системи профтехосвіти повинен буде складати ЗНО.

“Відтепер вони зобов’язані у форматі ЗНО складати тести з української мови та літератури, математики або історії України – на вибір студента. Третій писатимуть у своєму навчальному закладі”. Також Лариса Середяк зазначила, що так само, як медичні університети поставили мінімальний поріг для вступу на свої факультети, так у 2019 році планують зробити на спеціальностях Права, Міжнародних відносин і Управлінні та адмініструванні.

“Цього року у медичних вузах знизили поріг на вступ на Фармацію до 130 балів. До них приєдналися й Право, Міжнародні відносини і Управління. Це цілком правильно, адже давати знання треба на якійсь основі, а 100 балів – це навіть не рівень”.

Окрім того, директор центру оцінювання додала, що вже є наказ про проведення пробного ЗНО, реєстрація на яке розпочнеться у січні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ