Окупанти 9 разів обстріляли позиції українських військових

8 січня в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню з боку російських військ.

Зазначається, що переважна більшість обстрілів здійснена збройними формуваннями Російської Федерації в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”.

“Так, на Приазов’ї, неподалік Водяного противник чотири рази відкривав вогонь в бік українських позицій з різного озброєння: мінометів 120-го калібру, автоматичних, протитанкових станкових та підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Водяне, що біля Донецька, ворог кілька разів вів вогонь як з гранатометів, так і зі стрілецької зброї. Таке ж озброєння противник використав і поблизу Талаківки”, – розповіли у штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російсько-окупаційні війська двічі проявляли збройну активність неподалік Південного.

“Тут ворог відкрив провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку, де проводились ремонтні роботи по відновленню водопостачання на ділянці водогону “Горлівка–Торецьк”. Для уникнення жертв, робочу бригаду було негайно виведено із району обстрілу, роботи припинено”, – йдеться у повідомленні.

У штабі ООС додали, що про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

“На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Серед наших воїнів бойових втрат немає”, – зазначається у повідомленні.

Від початку поточної доби, 9 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил спостерігається тиша. Порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ