Оприлюднили перші результати розслідування вибуху на шахті «Степова»

У день вибуху на шахті «Степова» шахтарі працювали без необхідних дозволів. Про це 13 березня під час брифінгу про попередні результати розслідування трагедії на шахті заявив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.
«Безпосередньо у час вибуху на шахті не існувало дозволу на проведення небезпечних робіт всередині шахти. Зараз Держпраці проводить розслідування, з’ясовуючи, які приписи надавалися шахті під час 2016-2017 років, яким чином вони були чи не були виконані, і чому на перше лютого 2017 року не існувало дозволу на проведення робіт», – заявив Геннадій Зубко.
Також, за його словами, аналогічних дозволів не мають і ще кілька шахт, які входять до складу ДП «Львіввугілля».
«Зараз ми продовжуємо розслідування з точки зору наявності небезпечного обладнання всередині шахти. З’ясовуємо, ким і коли приймалося рішення про закупівлю такого обладнання. Яким чином замість 450 кубів повітря, яке мало повинно бути в шахті, подавалося лише 120. Яким чином погоджувалася схема такого провітрювання. Чому саме не спрацювала система, яка повинна була сповістити і вивести людей з шахти при проведенні ремонтних робіт», – додав Геннадій Зубко.
Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» поблизу Червонограда на глибині 550 м стався вибух. Тоді загинуло вісім шахтарів. Наймолодшому загиблому всього 19 років, найстаршому – 42.
Станом на 13 березня ще 23 постраждалих віб вибуху на «Степовій» перебувають на стаціонарному лікуванні в опіковому відділенні Львівської 8-ї клінічної лікарні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ