Основні моменти оренди авто у Львові

Оренда автомобіля – це  дуже зручно, але і тут є свої нюанси. Прокатний автомобіль – це не ваш власний транспорт, тому ви повинні дотримуватися певних правил і обмежень. Ми розповімо про основні особливості оренди авто. Сподіваємося, що ця інформація буде корисною і допоможе вам правильно підійти до оренди автомобіля у Львові https://bls.ua/ua/orenda-avtomobiliv-u-lvovi.

Особливості договору прокату авто

Оренда автомобіля починається з підписання договору, при цьому необхідно враховувати два моменти

Насамперед прочитайте договір – у цьому документі викладено всі умови оренди, а також обмеження та відповідальність за порушення цих умов. Рекомендуємо звернути увагу на такі моменти:

  • Переконайтеся, що вказано конкретні умови оренди та ціни;
  • Чи є обов’язкова добова норма пробігу;
  • Чи можна передати посвідчення водія іншій особі на умовах оренди;
  • Чи є заборона на виїзд за певні межі;
  • Чи зазначені вимоги до зовнішнього вигляду автомобіля та кількості палива у баку при поверненні;
  • Яка відповідальність виникає у разі порушення будь-якого з вищезгаданих пунктів;
  • Не забудьте взяти з собою підписаний екземпляр договору та акт прийому-передачі.

По-друге, завжди перевіряйте автомобіль у компанії з прокату. Усі виявлені дефекти, пошкодження фарби, тріщини, сколи та будь-які інші деформації будуть відмічені у документах – це дозволить уникнути суперечок наприкінці терміну оренди.

Ми рекомендуємо робити ретельні фотографії та відеозаписи автомобіля, коли ви забираєте та повертаєте його. Якщо ви не помітили жодних пошкоджень і не включили їх у план огляду, фотографії допоможуть розв’язувати спірні питання.

Наприкінці терміну оренди слід відповідально поставитися до повернення автомобіля.

Повертайте автомобіль представнику прокатної компанії лише з підписаним бланком повернення.

Деякі прокатні компанії використовують метод повернення без присутності менеджера: клієнт залишає ключі в обумовленому місці, відправляє фото/відео автомобіля, а потім прокатна компанія приїжджає за автомобілем у зручний час. У цьому випадку стан автомобіля відстежується шляхом порівняння фото- та відеоматеріалів.

Як захистити себе від необґрунтованих претензій? Дуже просто. Робіть власні фото- та відеозйомки під час видачі та повернення, ретельно документуючи будь-які пошкодження, щоб ви могли порівняти.

Іншими словами, до оренди автомобіля слід ставитися серйозно і повністю підготовленим, оскільки тільки так можна уникнути неприємних сюрпризів.

Оренда авто без проблем: основні правила

Термін оренди.Це дуже просте, але ефективне правило полягає в тому, що при експлуатації орендованого автомобіля слід дотримуватися всіх обмежень та умов, встановлених компанією з прокату автомобілів. Однак є кілька важливих моментів, на які слід звернути особливу увагу:

  • Завжди возіть договір оренди в машині та за потреби пред’являйте його співробітникам поліції;
  • Використовуйте лише рекомендоване паливо;
  • Не проводьте самостійно ремонт та технічне обслуговування автомобіля (тобто не заливайте масло, не змінюйте фільтри та інші деталі), за винятком заміни коліс;
  • Про будь-які проблеми слід негайно повідомляти компанію;
  • Регулярно мийте автомобіль та утримуйте салон у чистоті.

Є два моменти, на які слід звернути особливу увагу: право на керування автомобілем та технічне обслуговування автомобіля.

У договорі зазвичай зазначається, хто орендує автомобіль, та хто має право керувати автомобілем і чи може він бути переданий третій особі. 

Що стосується технічного обслуговування автомобіля, то тут вибору немає – у будь-якому випадку про будь-які несправності слід повідомляти в компанію з прокату автомобілів. Однак ви можете змінити колеса самостійно, але при цьому ви повинні повідомити про це компанію. Усі питання технічного обслуговування та ремонту викладені у договорі оренди та повинні дотримуватися.

Висновок

Загалом орендувати автомобіль легко і без проблем. Все, що вам потрібно, – це увага до деталей, точність та вміння не поспішати.

Щасливої дороги з орендованим автомобілем. Нехай послуга оренди автомобіля принесе вам позитивні емоції.

 

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ