ПАТ “Укрпошта” та видавці газет дійшли компромісу

ПАТ “Укрпошта” та видавці газет дійшли компромісу в питанні зміни тарифів на приймання та доставку видань.
Укрпошта впроваджуватиме нові тарифи поетапно: з 1 липня – на 50% від запланованого раніше підвищення вартості доставки, а з 1 січня 2018 року підвищення тарифів в повному обсязі до рівня запланованого у відповідному наказі Мінінфраструктури.
«Переконані, що питання доставки газет, а отже – доступності друкованої преси для громадян – це не лише економічна чи господарська тема, але й складова інформаційної безпеки держави. Тому ймовірне різке підвищення на доставку та приймання газет за передоплатою могло призвести до скорочення українського інформаційного простору та викликало величезний резонанс серед редакцій газет. Позитивно, що керівництво ПАТ «Укрпошта» продемонстрували розуміння специфіки друкованих ЗМІ та пішли на компроміс, який полягає у поетапному запровадженні тарифів. Сподіваємося, що це стане початком партнерських стосунків між поштовиками та журналістами», – відзначив в. о. голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.
«Вважаємо видавців та редакторів газет нашими партнерами. Ми за баланс інтересів, вироблення спільного, прийнятного для всіх, рішення. І ми досягли компромісу з видавцями щодо зміни тарифів на доставку газет. Підвищення тарифів буде відбуватися поетапно. Поступове вирівнювання тарифів до рівня собівартості дозволить Укрпошті лише частково скоротити збитковість послуги у 2017 році, але своєчасне досягнення узгоджених рівнів тарифів дозволить провести підписну кампанію на друге півріччя 2017/2018 рр. з максимальною ефективністю як для видавців, так і для ПАТ «Укрпошта». При цьому ми впроваджуємо план дій, в першу чергу із розширення доступності фінансових послуг, який надасть можливість зберегти та продуктивно навантажити нашу мережу і покращити якість сервісу із доставки періодики по всій країні. Розраховуємо на його підтримку Урядом та суспільством», – зазначив фінансовий директор ПАТ «Укрпошта» Олександр Чернявський.
До кінця поточного тижня ПАТ «Укрпошта» та видавці погодять кінцеву редакцію проекту наказу Мінінфраструктури про тарифи, громадське обговорення якого закінчується 3 квітня 2017 року. Укрпошта та НСЖУ відзначають позицію представників Уряду, яка допомогла досягти компромісу, і за результатами зустрічі очікують відповідного доручення КМУ.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ