Патрульні показали, що може статись з дитиною без автокрісла під час аварії

Патрульні поліцейські на спеціальному тренажері продемонстрували, що відбувається з непристебнутою дитиною у момент ДТП. За допомогою манекена дитини відтворили аварії у різних життєвих ситуаціях, передає zaxid.net.

Роль шестимісячної дитини виконує лялька Ганнуся, яка вирушає в небезпечну подорож автомобілем. Коли непристебнутий малюк потрапляє в ДТП навіть на невеликій швидкості, наслідки невтішні. Не рятують навіть мамині обійми.

«Отак собі мати розслаблено тримає дитину, вона ж не розуміє в той момент, коли це станеться, і тут раптово ДТП», — демонструє речниця патрульної поліції Катерина Рибій.

Натомість дитяче крісло безпеки, за словами поліцейських, уже на 70% підвищує захист.

За 2019 рік на Львівщині в ДТП загинули 19 дітей, 322 травмовано.

«В дитині тім’ячко незахищене. Удар — смерть миттєва, черепно-мозкові. Немовля має ніжні кісточки вони можуть бути всі поламані і не сумісні з життям. Ще може бути, коли мама годує дитя, в цей момент дитина може захлинутися», — розповідає інструкторка з ПМД Червоного Хреста Наталія Семочко.

У Європі паски безпеки та дитячі крісла — це найперше правило водіїв, які виїжджають на дорогу, розповідає поліцейський із Скандинавії. Якщо навіть один пасажир потрапить на очі патрульному непристебнутий — стовідсотковий штраф. У Данії, до прикладу, він становить 200 євро.

«В 2018 році в Євросоюзі проводилось опитування, і ми дізнались, що приблизно 7300 життів можна було б врятувати протягом року, якби користувались паском безпеки», — каже поліцейський з Данії Стіг Хайдеман.

За законом, який невдовзі почне діяти в Україні, штраф за відсутність паска безпеки буде 510 гривень. Повторне нехтування паском обійдеться вже у 850.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ