Під Львівською облрадою – п’ять пікетів

Представники колективу Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, що на вул. Коциловського у Львові, знову вийшли під стіни Львівської облради – протестують проти реорганізації установи. Окрім того, проти реорганізації Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру, що на вул. Драгоманова, протестують батьки дітей з особливими потребами. Про це повідомляє IA ZIK.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
«Нас запевняють представники влади, що це питання не винесено. Але ми виходимо профілактично – нагадати про себе. Було задекларовано, що має бути якесь суспільне обговорення, ми пробуємо робити у такий спосіб, щоб цю інформацію донести до максимальної кількості пацієнтів, родичів, просто жителів міста Львова і таким чином відстоювати свої права. Бо на нашу думку, установа, яка на сьогодні працює і працює добре – її нема сенсу «ремонтувати». Який сенс ліквідовувати установу, яка добре працює?!», – зазначив у коментарі журналістам головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Володимир Яєчник.
З його слів, колектив пропонує скасувати проект рішення про реорганізацію, «оскільки він не на часі».
Батьки дітей з особливими потребами разом із дітьми протестують проти реорганізації Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру.
Вони тримають плакати: «Залиште дітям шанс на лікування!», «Не вбивайте дитячу психіатрію!».
«Ми прийшли сюди, бо переживаємо за долю дитячого психоневролічного диспансеру. З’явився проект рішення і нічого більше – ніяких обговорень, деталей, що це буде. Ми переживаємо, що закриють диспансер і на тому все закінчиться. Ми не знаємо, куди нам звертатися з нашими дітьми, оскільки розуміємо, що «чорнобильська лікарня» не зможе покрити ту кількість населення, яка спостерігалася у диспансері. Ми проти об’єднання. Ми за те, щоб на місці, у диспансері зробили якісь покращення, навчали працівників, а не просто знищили, закрили це приміщення. Щоб вклали кошти у сенсорну кімнату, облаштування фізкабінету, навчання персоналу, але не закривали», – наголосила мама дитини з особливими потребами Юлія Толстих.
Також під облрадою протестують батьки вихованців Винниківської санаторної школи-інтернату – вимагають збереження установи у нинішньому складі. «Як можна без технічних моментів, без перепрофілювання педагогічного складу зробити зі школи ліцей. І друге – куди подіти дітей 1-4 класіву разі перетворення школи у ліцей», – зазначив батько вихованця школи Степан Світенко.
Пікетують облраду і працівники Львівської вугільної компанії – вимагають у депутатів не втручатися у роботу підприємства.
Обласна рада у рамках реформи психіатричної служби планує реорганізацію Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, що на вул. Коциловського у Львові. Також буде реорганізовано Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер, що на вул. Драгоманова.
15 травня представники колективу Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, що на вул. Коциловського у Львові, вже протестували під обласною радою проти ліквідації установи як юридичної особи і злиття її з Львівською обласної психіатричною лікарнею.
Тоді люди прийшли з плакатами «Диспансер – не Кульпарківська», «Малій психіатрії – бути!».
«Найбільш обурливим є те, що проект рішення виник за нашими спинами, ніхто з колективом не зустрічався», – наголосив головний лікар диспансеру Володимир Яєчник. В припускає, що хтось поклав око на будівлі диспансеру у центрі міста.
Керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак пояснила: рішення готується у рамках концепції реформування психіатричної служби, з цього приводу буде громадське обговорення.
Голова Львівської облради Олександр Ганущин зазначив, що приміщення Львівського психоневрологічного диспансеру після реорганізації можуть продати.
Колишній головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні, завідувач кафедрою психіатрії та психотерапії Львівського медичного університету ім. Данила Галицького Олександр Фільц заявив, що ліквідацію Львівського психоневрологічного диспансеру хочуть прикрити його ім’ям.
Також, Львівську облраду пікетують проти «насильного» утворення Червоноградської ОТГ.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ