Підготовка до децентралізації Укравтодору має початись вже цього року

Підготовка до децентралізації Укравтодору має розпочатись вже цього року. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час наради щодо реформування автодорожньої галузі та підготовки до імплементації Закону про Дорожній фонд, який набуває чинності 2018 року.
Міністр інфраструктури України підкреслив, що децентралізація Укравтодору, реформа ПАД ДАК «Автомобільні дороги України» та імплементація Закону про Дорожній фонд – комплекс заходів, який має дати Україні нову якість автошляхів. За словами Міністра, в процесі децентралізації Укравтодору особливу увагу необхідно приділити роботі з очільниками областей: «Необхідно чітко пояснити, які автошляхи залишаться в сфері відповідальності Укравтодору, які – перейдуть в управління місцевої влади. Регіони візьмуть на баланс дороги регіонального значення, це не тільки ресурс на їх утримання, а й відповідальність. Тому ключове завдання – пояснити очільникам регіонів, що і на яких умовах вони отримають. Плануємо роботу таким чином, щоб вже з осені 2017 року можна було розпочати підготовку до децентралізації Укравтодору».
Володимир Омелян окремо зупинився на питанні ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України», план реформування якого розроблено на три роки. Міністр акцентував увагу на тому, що компанія має відіграти допоміжну роль в процесі децентралізації Укравтодору та відновити свої можливості в питанні утримання автошляхів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ