Після ліквідації СЕС фахівці радять контролювати якість продукції

Після ліквідації санітарно-епідеміологічної служби в Україні фахівці радять звертати особливу увагу на якість продукції та термін її придатності.
Кабінет міністрів України відмовився від реформування санітарно-епідеміологічної служби і вирішив її ліквідувати. Відтепер функції СЕС передадуть Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
На ринках продавці зобов’язані мати санітарні книжки, які гарантують якість продукції, та довідку від лікаря.
Раніше проби на різні кишкові захорювання, кількість бактерій в молочній продукції, аналізи щодо якості м’яса та ще десятки досліджень входили в обов’язки Санітарно-епідеміологічної служби України, яку днями ліквідували.
Фахівці зараз радять вивчати склад продуктів та дивитись на термін придатності й умови зберігання й забирати чек на касі або виписку у продавця. Вони наголошують, що контроль якості продуктів та кухарів в садках і школах залишається на низькому рівні, тож потрібно самому бути завжди уважним.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ