Поліцейська мережа протидії домашньому насильству

Міністерство внутрішніх справ презентувало поліцейську мережу протидії домашньому насильству.
Метою проекту є створення ефективної системи виявлення, реагування та протидії випадкам домашнього насильства, а також відновлення довіри громадян до поліції. Головна інновація – у мережі працюватимуть переважно жінки.
За даними Програми розвитку ООН, близько 60% відсотків жінок в громадах регулярно страждають від фізичного насильства. В Україні виявляються лише 10% всіх випадків домашнього та гендерно обумовленого насильства.
Нова поліцейська мережа не буде окремим підрозділом у системі Національної поліції. Мережа передбачає тісну взаємодію працівників превенції, слідства, карного розшуку та патрульної служби, які працюватимуть у мобільних групах, що спеціалізуються на протидії домашньому насильству.
У мобільних групах будуть задіяні як чоловіки, так і жінки. Однак більшістю із залучених будуть жінки. Ступінь довіри до жінок більший, адже в них постраждалі не бачать агресора, їм не бояться відчиняти двері.
Групи працюватимуть за чітким алгоритмом взаємодії з операторами лінії «102», патрульною поліцією та соціальними службам. В основі алгоритму практика «case management» – персоналізований підхід до роботи з постраждалими в кожному окремому випадку з врахуванням їх інтересів та кращих світових практик.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ