Польща хоче заборонити в’їзд в країну іноземцям без щеплень від кору

Міністерство здоров’я Польщі працює над проектом, що заборонятиме в’їзд в країну нещепленим громадянами третіх держав. Про це заявив міністр Лукаш Шумовський, пише «Польське радіо» з посиланням на видання Rzeczpospolita.

«Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії», – запевнив міністр Лукаш Шумовський.

Також головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас сказав, що у Польщі «є кір, занесений з-за кордону, а свого кору ми не маємо вже декілька років». Він висловив теж надію, що «вдасться зберегти статус країни, вільної від кору».

За його словами, нинішня епідеміологічна ситуація «вимагає активної роботи, аби особливо іноземці, котрі працюють у Польщі триваліший період, були щеплені». Він підкреслив, що це стосується, передусім, тих осіб, котрі працюють з дітьми.

«Нині ми спільно з міністром внутрішніх справ та адміністрації працюємо над опрацюванням якихось раціональних правил. Однак це має відбуватися дуже тактовно», – сказав головний санітарний інспектор.

За найновішими даними, число захворювань на кір у Мазовєцькому воєводстві збільшилося до 18 осіб. Водночас у 12 випадках хворі вже одужали.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ