Польські перевізники планують завтра блокувати кордон з Україною

У понеділок, 6 листопада, польські перевізники планують початок блокади руху вантажного транспорту на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє голова Міжнародної транспортної асоціації України Ігор Оверко у фейсбуці із посиланням на одного з організаторів протесту.

«Польські перевізники заявили, що переносять початок блокади руху вантажного транспорту, який прямуватиме в напрямку трьох пунктів пропуску, з 3-го на 6-те листопада. Про це розповів співголова блокади, організатор протесту біля пункту пропуску «Краківець-Корчова» Томаш Борковський», – ідеться в повідомленні.

Блокада розпочнеться о 13:00 за київським часом 6 листопада. Організатори протесту отримали офіційний дозвіл місцевої влади на його проведення до 3 січня 2024 року, йдеться в повідомленні.

Блокада вантажного транспорту буде організована в напрямку трьох пунктів пропуску: «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене».

Одна з головних вимог організаторів протестів – повернення до практики видачі дозволів для українських вантажоперевізників і зменшення їхньої кількості від довоєнного рівня, коли видавали до 200 тис. дозволів на рік. Крім того, перевізники хочуть, щоб порожні польські вантажні автомобілі, які повертаються з України до Польщі, могли проїжджати кордон без еЧерги і не чекаючи 10-12 днів. Також, перевізники вимагають посилити правила перевезення за ЄКМТ (сертифікат Європейської конференції міністрів транспорту).

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів проведуть одноденний страйк біля найбільшого на польському кордоні пункту пропуску (ПП) «Ягодин-Дорохуськ» 3 листопада.

Мінвідновлення підтвердило, що отримало повідомлення про підготовку блокади пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, після чого ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії (ЄК) для забезпечення стабільної роботи кордону.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ