Польським прикордонникам суттєво розширять повноваження при огляді авто

Уже незабаром польські прикордонники отримають нові повноваження та права при огляді автомобільного транспорту.
Уряд РП планує надати право прикордонникам вилучати технічний паспорт автомобіля не очікуючи на приїзд поліцейських, повідомляє dziennik.pl.
Найближчим часом зустріч з прикордонниками (при чому не лише на кордоні) може закінчитися втратою технічного паспорта, а все через зміни приписів запроваджених Міністерством Внутрішніх справ і Адміністрації. Підготовлений міністерством проект розпорядження в частині дорожнього контролю, котрий надає прикордонникам більше прав, уже потрапив на узгодження відповідних міністерств.
Нові приписи дозволяють прикордонникам самостійно вилучати технічний паспорт автомобіля в аналогічних випадках, на що мають дозвіл поліцейські, між іншим якщо автомобіль загрожує безпеці та організації руху або порушує вимоги охорони довкілля.
Досі, якщо наприклад, під час рутинної перевірки на кордоні, прикордонники виявили, що даний автомобіль є небезпечний, технічний паспорт могли вилучити тільки поліцейські. На думку МВС Польщі це спричиняло непотрібне очікування і марнування часу обох служб. А новий припис має пришвидшити цей процес і зекономити видатки.
Відтак, прикордонники зможуть виконувати більше контрольних функцій, а поліцейські не будуть змушені їздити на місце контролю тільки заради того, аби вилучити технічний паспорт.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ