Помер геній та Герой України: раптово не стало всесвітньовідомого композитора

Учора, у понеділок, 1 червня 2020 року, помер видатний композитор, Герой України Мирослав Скорик.

Композитору був 81 рік. Про причини трагедії наразі не повідомляється.

Довідка
Мирослав Скорик — родом зі Львова, він автор музики до фільмів «Тіні забутих предків», «Гуси-лебеді летять», «Високий перевал» та інших стрічок.
Мирослав Скорик отримав звання Героя України за видатні особисті заслуги перед державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.
Також він нагороджений орденом «За заслуги» I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, орденом «За заслуги» II ступеня – за вагомий особистий внесок в увічнення пам’яті Івана Франка, орденом «За заслуги» III ступеня — за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.
Крім цього, Скорик має відзнаку Президента України — ювілейну медаль «20 років незалежності України» за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.
Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера «Мойсей», балет «Повернення Батерфляй», поема «Сильніше смерті» і концерт для оркестру «Карпатський».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ