Понад 70 людям відмовили у реєстрації на участь в ЗНО

У Львівській області 71 людині відмовили у реєстрації на участь в зовнішньому незалежному оцінюванні, а 27 людям анулювали сертифікати.
Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Лариса Середяк зазначила, що в Україні відмовили в реєстрації 1162 людям і анулювали 584 сертифікати. Водночас загалом по Україні станом на 16 березня надруковано 202530 сертифікатів для учасників ЗНО.
«Ті особи, яким анульовано сертифікати, мають право до 30 березня перереєструватися, усунувши причини відмови. Найчастіша причина відмови у нас – це те, що учні коледжів подають нам довідки про те, що у 2018 році вони закінчують коледж. При цьому ці люди мають атестат, адже частина студентів коледжів отримують атестати після 2 та 3 курсів. Водночас, якщо вони закінчують коледж аж у 2018 році і не мають середньої освіти, то не можуть бути допущеними до складання зовнішнього незалежного оцінювання в цьому році. Таким заявникам ми відмовляємо у реєстрації і надаємо право перереєструватися до 30 березня», – пояснила Лариса Середяк.
Вона додала, що анулюють сертифікати для участі в ЗНО тим учням, які спочатку обрали для здачі три предмети, а потім вирішили здавати більше. Ці люди повинні також перереєструватися, виславши старий сертифікат і заявку на нову кількість предметів.
Нагадаємо, 17 березня – останній день, коли можна подати заяву на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ