Порядку ведення Реєстру неприбуткових організацій знову змінився

Постановою Кабінету Міністрів України  внесені зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.
Передбачено, що неприбуткові організації, включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, яким було повідомлено про невідповідність вимогам «неприбутковості», а житлово-будівельним кооперативам – про відсутність завірених ними копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом, для включення в новий Реєстр зобов’язані до 01.07.2017 р. привести свої документи у відповідність до норм чинного законодавства та в цей же строк подати копії таких документів контролюючому органу.
У протилежному випадку такі установи й організації виключатимуться контролюючими органами із Реєстру.
Окрім того, слід звернути увагу на збільшення термінів з 10 до 30 днів для подання контролюючому органу реєстраційної заяви та копій документів у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації або внесення змін до її установчих документів, у тому числі установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких вона діє.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ