Правила безпеки під час святкування Великодня

Напередодні Великодня рятувальники звертаються до всіх мешканців з проханням не забувати правила безпеки, зокрема пожежної, під час святкування.
Вони зазначають, що Великдень традиційно пов’язаний не лише з посвяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок, адже пасхальний вогонь відіграє важливу роль у Богослужінні. Саме тому надзвичайники закликають священнослужителів та парафіян дотримуватися правил пожежної безпеки у релігійних закладах, бути обережними при користуванні відкритим вогнем, після завершення Богослужіння вимикати електричні прилади, постійно стежити за справністю електричних мереж, забезпечити наявність у храмах достатньої кількості вогнегасників. Під час освячення паски необхідно подбати про те, щоб запалена свічка не торкалася поліетилену або кошика.
Напередодні та під час Великодніх свят багато вірян відвідуватимуть кладовища. Краще принести на могилу свiжi квiти, а штучної атрибутики з пластику краще уникати. Адже саме штучнi квiти та вiнки часто стають причинами пожеж на кладовищах, бо моментально спалахують вiд запаленої свічки.
Вони радять купувати якісні свічки, краще зі скляним корпусом, ковпачки повинні бути металеві, бо такі не плавляться.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ