Правило двох стін: рятувальники пояснюють, яке місце в квартирі найбезпечніше у разі бомбардувань

Російські окупанти продовжують обстрілювати житлові квартали у населених пунктах України. Прикриваючи свої злочини нібито атакою лише на об’єкти інфраструктури, вони завдають ракетно-бомбові удари по помешканнях мирних жителів.

Після сигналу «Повітряна тривога» необхідно одразу ж піти в укриття. Однак існують правила, що можуть врятувати життя під час ракетних ударів та бомбардувань навіть, коли ви перебуваєте у квартирі.

Правило «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Найбільш безпечно:

Ванна кімната без газового котла;
Двері зі склом слід зняти з петель і покласти на підлогу в іншій кімнаті. Накрити цупкою тканиною, ковдрою;
Вікна щільно закрити (не лишати навіть режим провітрювання).
Верхні поверхи будинку небезпечні для сховища при повітряній небезпеці. Підвал (не бомбосховище) – висока ймовірність опинитися під завалами, особливо якщо в ньому тільки один вихід. Від 1 до 3 поверху – небезпека ураження кулями, снарядами та осколками.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ