Президент затвердив новий зразок бойового прапора військових частин і з’єднань

Президент вніс зміни до указу від 20 червня 2006 року. Новий документ підписано 5 серпня і набирає він чинності з дня опублікування.
Бойовий Прапор військової частини Збройних сил України – це квадратне полотнище малинового кольору розміром 130 х 130 см із запасом для кріплення до древка.
На лицьовій стороні бойового Прапора в центрі зображено емблему Збройних сил України, поміщену на тлі золотих променів, які по три розходяться від центру між сторонами емблеми. На променях міститься зображення вінків з листя і грон калини, у центрі яких зображено емблему виду Збройних сил України, до якого належить військова частина (з’єднання).
Полотнище вздовж периметру має лиштву, обшиту золотим кантом. Верхня частина лиштви містить напис «ЗА УКРАЇНУ», а нижня – напис «ЗА ЇЇ ВОЛЮ». Права і ліва частини лиштви прикрашено орнаментом у вигляді зображення листя і грон калини. У кутах бойового Прапора в обшитих вздовж периметру золотим кантом квадратах вміщено зображення прямого рівностороннього хреста з розбіжними сторонами.
На зворотній стороні бойового Прапора в центрі міститься напис назви військової частини (з’єднання), якій вручається бойовий Прапор.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ