Прикордонники та митники обмінюватимуться інформацією про перетин держкордону «човниками»

ДФС та Держприкордонслужба домовилися про розробку механізму інформування щодо перетину громадянами держкордону. Така система дозволить митникам виявити «човників», громадян, що часто перетинають державний кордон для ввезення товарів без розмитнення.
Для забезпечення виконання нових норм Податкового кодексу, які набули чинності з 1 січня 2018 року, митниці мають бути забезпечені оперативною інформацією про перетин державного кордону громадянами в усіх пунктах пропуску через державний кордон.
ДФС провела нараду з Державною прикордонною службою України, де було розроблено механізми для оперативного вирішення ситуації. Було вирішено здійснювати обмін такою інформацією поетапно.
Перший етап – перехідний період (до запровадження обміну інформацією в онлайн-режимі) запроваджується на місцевому рівні взаємодії, тобто здійснення відміток про інформацію в контрольних талонах.
Другий етап – інформування щодо громадян, які перетинають митний кордон України в онлайн-режимі.
Також ДФС та ДПСУ доопрацюють власні програмні комплекси для забезпечення обміну інформацією в режимі онлайн. Повноцінний обмін інформацією буде запроваджено до 15 лютого 2018 року.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ