Припинення вогню на Донбасі: Що відбувається

Відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи, з 00:01 27 липня у зоні ведення бойових дій на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Тристороння контактна група 22 липня домовилася про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

26 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час розмови президенти привітали досягнення домовленості щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, яке почалося з 00:01 27 липня 2020 року.

Головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак також заявляв, що заходи всеосяжного припинення вогню на Донбасі не позбавляють українських військовослужбовців права давати відповідь у разі порушення домовленостей противником. Збройні сили готові давати належну відсіч окупантам.

Зазначимо також, що під час підготовки до повного припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі на передову відправили українських миротворців ООН і залучили представників вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ