Привласнення 93 млн грн «Укрзалізниці»: ВАКС скасував рішення про закриття справи щодо нардепа Дубневича

Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП, скасувавши ухвалу колегії суддів першої інстанції та скерувала на новий розгляд справу стосовно 9 осіб, серед яких народний депутат України ХІ скликання та колишні посадові особи Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», які обвинувачуються у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці».

Про це йдеться у повідомленні САП.

Як уточнили у Центрі протидії корупції, йдеться про справу народного депутата Ярослава Дубневича. У ЦПК нагадали, як вважає слідство , що Дубневич організував схему, в результаті якої одна із філій Укрзалізниці здійснила процедуру закупівлі стрілочної продукції за суттєво завищеними цінами. Закупівлю провели із залучення двох пов’язаних з депутатом фірм. Через це Укрзалізниця зазнала 93,28 млн грн збитків.

Як відомо, 8 вересня 2022 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання сторони захисту та закрила указану справу на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України (як таку, у якій після повідомлення про підозру сплив строк досудового розслідування).

Прокурор не погодився з указаним рішенням суду та оскаржив його в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, у межах досудового розслідування встановлено, що група службових осіб філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» діючи у змові з народним депутатом із залученням підконтрольних підприємств-посередників, організували проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення.

Реалізація цієї злочинної схеми призвела до того, що підприємство протягом 2015 – 2017 років переплатило за постачання товарів понад 93 млн грн.

31 жовтня 2019 року народному депутату повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Матеріали провадження стосовно народного депутата та інших підозрюваних були об’єднані в одне провадження.

21 квітня 2020 року нардепу, іншим 8 підозрюваним у справі та їх захисникам відкрито матеріали справи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ