Призначення субсидій та пільг на оплату послуг з будинком у ОСББ

З ініціативи фракції ВО “Свобода” Львівська обласна рада звернулась до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо призначення житлових субсидій та надання пільг на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком у ОСББ.
Про це 19 вересня 2017 року повідомила депутат Львівської обласної ради від фракції ВО “Свобода” Мирослава Бабінська.
Зокрема, у зверненні зазначено:
“В області склалась невизначеність у питанні призначення житлових субсидій та надання пільг на оплату послуг з управління ОСББ.
Чинна редакція Закону України “Про житлово-комунальні послуги” (стаття 13) серед іншого передбачає послугу з управління будинком, спорудою або групою будинків (балансоутримання, укладання договорів на виконання послуг, контроль виконання умов договору тощо).
Ця послуга є окремою житлово-комунальною послугою як за функціональним призначенням, так і за порядком затвердження цін/тарифів.
Ціни на послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків визначаються виключно за договором (домовленістю сторін).
Надання пільг та субсидій на оплату послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків (балансоутримання, укладання договорів на виконання послуг, контроль виконання умов договору тощо), що визначено у статті 13 цього Закону, іншими законодавчими актами не передбачено.
У зв’язку з цим жителі багатоквартирних будинків, зокрема ОСББ, позбавлені права на призначення житлових субсидій та надання пільг на оплату послуг з управління будинком. А це може привести до розбалансування роботи ОСББ, а в кінцевому підсумку ‒ до повного припинення їх діяльності.
Просимо прискорити внесення змін у чинне законодавство України, передбачивши послугу з управління багатоквартирним будинком у субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій”.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ