Призовники мають іти у воєнкомати навіть тоді, коли не отримають повістки, – Генштаб ЗСУ

Громадянин зобов’язаний сам у 10-денний термін прийти до призовної дільниці для з’ясування свого статусу.
У Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ) наголошують на необхідності для громадян прибувати до призовних дільниць у випадку неотримання ними повісток. Як про це заявив начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера, – передає УНІАН.
Він підкреслив, що дуже багато звернень приходить від громадян щодо того, чому їх затримали, доставили до військового комісаріату, якщо вони не отримували жодної повістки до призовної дільниці. Дендебера пояснив, що згідно з указом президента, з початку роботи відповідних комісій громадянин у разі, якщо йому не надійшла повістка, зобов’язаний у 10-денний термін особисто прибути до призовної дільниці, яка розгортається, як правило, на фондах військових комісаріатів.
«Для з’ясування, скажімо так, свого статусу кво», – додав представник Генштабу. Він також наголосив, що не знає «більш гуманного і більш демократичного» підходу до питання надання відстрочки від призову, або ж взагалі звільнення від нього, ніж це є в Україні. Дендебера додав, що у законодавстві є понад 30 причин, з яких громадяни можуть отримати відстрочку.
В Україні триває осінній призов – в армію викликають всіх придатних за станом здоров’я чоловіків від 20 до 27 років.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ