Проект ліквідації Держекоінспекції вже у Кабміні

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що Державну екологічну інспекцію України не можливо вилікувати від корупції, тому вона буде ліквідована, а замість неї буде створено нова природоохоронна служба.
«Ми звільнили керівника цієї екоінспекції, на це пішло доволі багато часу, адже він держслужбовець і я, як політик, був вимушений слідувати закону. Ми здійснили довгі перевірки цієї служби. У нас є обґрунтовані підозри шаленої корупції. І якщо ви подивитись мої останні заяви стосовно Державної екологічної інспекції, я говорив, що це є руїна на якій побудована корупційна піраміда. Унікальний приклад – Грибовицьке сміттєзвалище, де відбулася катастрофа, так от Державна екологічна інспекція три роки не могла туди потрапити, щоб перевірити», – зазначив Семерак.
Результати перевірки міністр передав в усі правоохоронні органи: «Пройшло більше місяця і поки що мовчать. Ми встановили, що існували реєстри хабарів – за це має хтось відповідати».
На думку Семереак, вилікувати екоінспекцію неможливо.
«Я подав до Кабміну про ліквідацію Державної екологічної інспекції і створення нової природоохоронної служби», – заявив міністр екології.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ