Рада дозволила обробку персональних даних хворих на СOVID-19 без їхньої згоди

Верховна Рада проголосувала за основу і в цілому за законопроєкт № 3320 «Про внесення змін до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб». Депутати 332 голосами дозволили обробку персональних даних інфікованих коронавірусом без їхньої згоди.
Обробка даних дозволяється на період карантину. Через 30 днів після його завершення дані підлягають знеособлюванню або знищенню. Дані містять інформацію про здоровʼя людини, місце госпіталізації або самоізоляції, ПІБ, дату народження, місце проживання і роботи (навчання). Про це пише Бабель.

Законом дається визначення поняттям самоізоляції і обсервації. Самоізоляція — перебування особи у визначеному нею місці на основі особистого зобовʼязання. Обсервація — перебування особи у спеціалізованому закладі для обстеження та медичного нагляду.

Закон також дозволяє переобладнання приміщень під інфекційні лікарні. Йдеться про тимчасові установи охорони здоровʼя, які можуть створювати органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Також передбачено укладення контрактів з медпрацівниками (наприклад, приватних клінік) для залучення до боротьби з коронавірусом. Медики при підписанні контракту зберігають своє основне місце роботи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ