Ринок праці у травні

Весна – пора, коли починаються активні роботи у сфері сільського господарства, туризму та сезонної роботи. У порівнянні з першими місяцями весни у травні кількість вакансій зменшилась на 2%, а кількість резюме – на 4%.
Водночас зниження активності роботодавців та пошукачів не позначилося на рівні конкуренції. На одну вакантну посаду претендує три пошукачі.
Наприкінці весни спостерігається зменшення кількості вакансій та резюме у порівнянні з квітнем та березнем. Це пов’язане з тим, що штат працівників для роботи на полях уже набрано і більшість курортних об’єктів розпочали свою роботу.
Найбільший приріст вакансій спостерігається у сфері логістики, а також у сфері індустрії краси та спорту. Зменшилась кількість пропозицій для топ-менеджерів.
У травні активізувалися пошукачі в сфері видобутку сировини, науки та освіти. Спад активності пошукачів простежується у сфері автомобільного бізнесу, банків та інвестицій, а також у сфері закупок. Знизився попит і у сфері будівництва та нерухомості, серед студентів та молодих спеціалістів без досвіду роботи.
До ТОП-5 професійних сфер із найвищою конкуренцією належать: топ-менеджери, працівники сфери видобутку сировини, юристи, студенти та працівники мас-медіа.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ