Росіян впускатимуть в Україну лише за біометричними паспортами

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявив про необхідність встановлення в пунктах пропуску на українському кордоні додаткового обладнання для запровадження в’їзду громадян РФ в Україну лише за біометричними паспортами.
“Тут починається кордон цивілізованої Європи”, – наводить його слова сайт РНБО. Турчинов зазначив, що більш жорсткі вимоги в’їзду для росіян – лише тимчасовий захід до введення візового режиму з Росією. Він додав, що триває робота над тим, щоб під час перетину кордону громадянами РФ можна було зчитувати у них біометричні ідентифікаційні ознаки – відбитки пальців чи сітківку ока. Турчинов висловив надію, що уряд виділить відповідне фінансування.
Керівництво прикордонників доповіло секретареві РНБО про підготовку до забезпечення перетину українського кордону громадянами РФ лише з міжнародними біометричними паспортами, а також про технічне забезпечення їх ідентифікації (взяття відбитків пальців).
“Те, що у багатьох росіян немає біометричних паспортів, – їхні питання. Ми повинні надійно захищати кордон”, – говорить Турчинов.
Нагадаємо, у травні прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував ідею запровадження Україною візового режиму для Росії. За його словами, це принесе величезну шкоду Україні. При цьому Пєсков вказав на “принцип взаємності”.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ