Розпочався місячник добровільної здачі незаконної зброї

Протягом квітня на Львівщині громадяни мають можливість добровільно звернутися у підрозділи поліції, щоб здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігаються незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.
Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині триватиме з 1 по 31 квітня та проводитиметься з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження у кримінальне середовище.
Під час місячника мешканці можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо.
«Усі мешканці Львова та області, які протягом місячника здадуть незареєстровану зброю, уникнуть кримінальної відповідальності за її зберігання. Якщо поліцейські самі вилучать у них зброю, то власникам доведеться відповідати за статтею 263 Кримінального кодексу України. У випадках, коли громадяни добровільно здадуть зброю, вони зможуть зареєструвати її та отримати у користування», – повідомив начальник відділу дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.
У деяких випадках (в основному це стосується мисливської зброї), громадяни навіть можуть легалізувати таку зброю і користуватись нею в подальшому на законних підставах.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ