Рятувальники борються з пожежою у Зоні відчуження

Станом на 7:30, 30 червня, площа пожежі у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва становить близько 25 га.
Як повідомляє ДСНС України, для проведення повітряної розвідки та гасіння пожежі від ДСНС залучено вертоліт МІ-8 з водозливним пристроєм, яким зроблено 5 скидів води загальним об’ємом 10 куб. м, та 2 літаки АН-32П.
Залучено 125 осіб особового складу та 36 одиниці техніки, з них від ДСНС 63 особи особового складу та 16 одиниць техніки, у тому числі вертоліт МІ-8 та 2 літаки АН-32П.
Водночас, як повідомила речниця ГУ ДержНС Вікторія Рубан, підвищення радіаційного фону на цей момент не зафіксовано.
«Щодо причин пожежі буде працювати слідчо-оперативна група. На даний момент наші співробітники там ще працюють. Загрози ЧАЕС немає, поширення вогню у бік ЧАЕС немає. Площа ще становить 25 га, але зараз проводить авіаційна розвідка. На даний момент загрози немає. Працюють 11 одиниць техніки та понад 100 осіб особового складу. Також задіяні 2 літаки і вертоліт на гасіння. Підвищення радіаційного фону не зафіксовано, але вранці будуть проводитися заміри фахівцями служб», – сказала речниця.
Вчора, 29 червня о 12:35 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва попередньо під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загорання порубкових решток деревини та лісової підстилки, яке розповсюдилось на площу близько 20 га.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ