Рятувальники Львівщини застерігають не виходити на тонкий лід

На Львівщині розпочинається сезон зимової риболовлі. Як не прикро, але інколи такий відпочинок може стати летальним. Попри наявну потенційну небезпеку, дорослі та діти полюбляють здійснювати прогулянки по льоду, а рибалки – любителі облаштовуватися на річках та ставках.
Аби не потрапити у крижану пастку, рятувальники нагадують про основні правила безпеки. Так, 22 грудня рятувальники Самбірського та Стрийського районних управлінь Головного управління ДСНС України у Львівській області провели профілактичні рейди щодо безпечного перебування на кризі.
Рятувальники нагадали рибалкам, що перш ніж ступити на лід, треба звернути увагу на його колір. Найміцнішим вважається лід блакитного кольору, білий – дещо слабший. Якщо ж крига має сіруватий відтінок, це свідчить про присутність води у її товщі.
Також фахівці ДСНС під час бесід наголошували, що ідучи льодом, варто оминати небезпечні місця – виступаючі над поверхнею кущі, траву, ділянки вкриті товстим шаром снігу. У випадку, якщо крига під ногами затріщала і людина таки опинилася у воді, у жодному випадку не можна панікувати. Слід намагатися вибратися на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Повертатися слід у той бік, звідки людина прийшла, де міць льоду вже відома.
Рятувальники звертається до всіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, не виходьте на тонкий лід, а особливо застерігаємо батьків: не відпускайте своїх дітей самих гратися на замерзлих водоймах!
Бережіть своє життя, не нехтуйте вказаними застереженнями!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ