Шахрайством заволоділи благодійною допомогою на лікування поранених військовослужбовців ЗСУ

Шахрайством заволоділи благодійною допомогою на лікування поранених військовослужбовців ЗСУ – підозрювані під вартою.

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова викрито та повідомлено про підозру групі осіб за фактами шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканець Одеси разом із своїм товаришем, який зараз відбуває покарання в одній із виправних колоній Львівщини, організували шахрайську схему привласнення коштів під виглядом збору благодійної допомоги.

Для цього вони створили у соціальній мережі Facebook фейковий акаунт, у якому публікували дописи із проханням про допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ.

До публікації вони долучали номер картки для переказу коштів. В подальшому, всі одержані кошти вони ділили між собою та розпоряджались ними на власний розсуд.

Наразі встановлено, що таким чином вони заволоділи щонайменше 27 000 грн.

Слідчі дії тривають.

За клопотанням прокурора, підозрювані знаходяться під вартою.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно з працівниками Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції області та Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ