Шахтарі Червонограда оголосили про початок страйку

Шахтарі на Львівщині не вдоволені зустріччю з головою Львівської ОДА та оголосили про початок страйку. З 9 березня припиняють відвантажувати вугілля та пікетуватимуть Господарський суд Львівської області.
Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
«На сьогоднішній зустрічі з шахтарями голова Львівської ОДА Синютка на все що спромігся – це звинувачувати мене в дестабілізації ситуації в Львівському регіоні! Це вкрай обурило місцевих лідерів НПГУ. Ні слова конкретики про зарплати, про безпеку праці від нього не почули. Від себе ще додам: вчора на околицях Червонрграда пройшов дощ. Не здивуюся якщо я в цьому винен. Місцеві шахтарі Червонограда розпочали акцію з припиненням відвантаження вугілля споживачам без зупинки видобутку через заборгованість по заробітній платі. А завтра вони розглядають можливість пікету обласного суду у м. Львові, де буде розглядатися справа щодо розблокування рахунку ДП Львіввугілля», – заявляє Михайло Волинець.
«Шахтарі Червонограда прийняли остаточне рішення з 9:00 09.03 припинити відвантажувати споживачам вугілля пікетувати обласний суд у м. Львова, де розглядатиметься питання щодо рахунку ДП Львіввугілля», – говорить голова Незалежної профспілки гірників України.
Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» поблизу Червонограда стався вибух метану з подальшим обваленням породи. Як наслідок, загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ