Що потрібно для поїздки за кордон на автомобілі

Перед поїздкою за кордон на автомобілі варто підготуватись не лише самому, але й підготувати своє авто. Для цього потрібно підготувати машину як технічно, так і оформити всі необхідні документи. Зробити це швидко та без проблем можна завдяки страховій компанії ARX та її програмі Зелена карта «Автоконсьєрж». Більш детально про підготовку до поїздки за кордон на автомобілі — нижче.

Які документи необхідно підготувати?
При перетині кордону автомобіль проходить детальну перевірку прикордонною службою. Щоб уникнути неприємностей, необхідно мати з собою певний перелік документів на авто. Зокрема:

Водійське посвідчення відповідної категорії та зразка. Наприклад, для подорожі в Євросоюз українським водіям необхідно мати пластикові права, адже паперові старого зразка в інших країнах не дійсні.
Технічний паспорт на автомобіль.
«Зелена картка». Страховка є обов’язковою умовою для перетину кордону на власному авто. Такий вид страхування дійсний в 47 країнах світу. Його вартість залежить від типу транспортного засобу та терміну дії поліса.
Також при використанні кредитної автівки необхідно надати дозвіл на вивезення автомобіля за кордон від банку. А якщо поїздка здійснюється на чужому транспорті, потрібна нотаріальна довіреність від власника.

Що повинно бути в машині під час поїздки за кордон?
Крім документів, сама автівка також має бути обладнана необхідними речами. У кожної країни є власні вимоги для комплектації авто, проте зазвичай перелік складається з:

світловідбивального жилета;
аптечки згідно з євростандартом;
аварійного знаку;
вогнегасника;
запасних лампочок ближнього світла;
розпізнавального знака України на транспортному засобі;
лобового скла без тонування та сильних пошкоджень.
Дана комплектація не є обов’язковою для перетину кордону, але без неї можуть виникнути проблеми вже під час самої поїздки іншою країною.

Поїздка за кордон на автомобілі потребує відповідальної підготовки. З правильно оформленими документами та комплектацією подорож буде безпечною та комфортною.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ