Сільські місцевості отримають комп’ютеризовані відділення «Укрпошти»

Керівництво підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» планує до кінця І півріччя 2018 року створити комп’ютеризовані відділення поштового зв’язку в кожному селі України з населенням понад 2 тисячі осіб. Про це розповів в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Смілянський.
«За нашими підрахунками, лише 12-14 мільйонів мають доступ до послуг «Укрпошти». Півтора року тому лише 20% наших відділень (а ми маємо 11,5 тисяч відділень) мали комп’ютери. На сьогодні ми поставили перед собою завдання – до кінця І півріччя, а по суті, ми починаємо у березні, комп’ютеризувати всі села України, де мешкає більш ніж дві тисячі населення. Тобто кожне таке село отримає комп’ютеризоване відділення «Укрпошти», що дасть можливість день у день приймати платежі-перекази та надати людям усі сучасні послуги», – пояснив Смілянський.
Водночас, за його словами, цей проект стосуватиметься й заміни старих машин автопарку «Укрпошти». Так, для сільських населених пунктів, де проживає менше двох тисяч осіб, запроваджуватимуть пересувні відділення.
«Працюватиме команда з трьох людей: оператор буде в сільраді приймати платежі, а водій із листоношею проїжджатимуть селом і розвозитимуть пенсії, газети, посилки. Таким чином, ми осучаснимо пошту та створимо кращі умови праці для листонош. До того ж, ми зможемо забезпечити якість надання послуг: кожна автівка оснащена GPS і ми зможемо відслідковувати їх пересування, моніторити», – уточнив в. о. генерального директора «Укрпошти».
Повністю комп’ютеризувати Україну, прогнозує він, вдасться за два-три роки.
25 лютого «Укрпошта» продемонструвала автомобілі нового автопарку – 30 машин кур’єрської доставки, а також магістральні вантажівки, авто міжміських і районних сполучень.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ