Ситуація із ковідом ускладнюється

Сьогодні, за показниками захворювання на ковід, Львівщина перебуває у «зеленій» зоні. Проте упродовж останніх двох тижнів ситуація із захворюваністю ускладнилась.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зокрема зросла динаміка по таких показниках як:

– коефіцієнт підтверджених випадків;
– динаміка госпіталізації пацієнтів;
– відсоток завантаженості ліжок.

«До прикладу, якщо ще місяць тому ми госпіталізовували за добу від 10 до 20 пацієнтів, то минулого тижня подобова госпіталізація становила не менше 40 людей. Ще один показник, який ми простежуємо на рівні області, це кількість випадків і виїздів бригад швидкої допомоги до пацієнтів з ковід та підозрою на ковід. Якщо раніше це було 10-15 подобових виїздів, то сьогодні цей показник становить 50», – зазначив Орест Чемерис.

Суттєво зріс показник заповненості ліжок в медичних закладах. Понад сотня пацієнтів станом на середину серпня, та понад чотири сотні станом на сьогодні.

«Динаміка, на жаль, є тривожною. Бачимо, що чергова хвиля ковіду набирає обертів», – розповів керівник департаменту.

Чи перейде Львівщина найближчим часом в іншу епідеміологічну зону, прогнозувати складно, зазначають медики, проте наголошують, що вже сьогодні область має дієві способи боротьби з пандемією, доступні кожному.

Окрім носіння маски, миття рук, дотримання соціальної дистанції, єдиним шляхом побороти пандемію залишається вакцинація.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ