Соціально-медичний проект «Здорові діти»

Медики прагнуть зберегти здоров’я дітей, які переступають поріг школи здоровими.
За статистикою, 95% дітей приходять до школи здоровими, а закінчують її із хронічними захворюваннями. Тому проект спрямований на те, щоб зрозуміти, що відбувається з дітьми у конкретному віці, і надати їм кваліфіковану допомогу.
У кожному класі існують певні проблеми. У молодших класах може розвинутись синдром дезадаптації, функціональні розлади, алергія, можуть виникати проблеми із хребтом і поставою, різні розлади травної системи тощо. У старших класах діти починають цікавитись алкоголем та іншими шкідливими речовинами. Шкільні роки – це період програмування організму, від чого залежить здоров’я у старшому віці і навіть у старості. Тож, можна застосувати прості, але дієві заходи, такі як корекція харчування і фізичних навантажень, вчасну діагностику тих чи інших патологій.
Саме тому організатори проекту «Здорові діти» розраховують на активну, відповідальну участь батьків, вчителів та дітей.
Медичні фахівці розробили анкету, яка складається з 89 простих запитань, завдяки відповідям на які, можна буде діагностувати певні проблеми, дати рекомендації для їх усунення. Отримані дані вноситимуть до спеціальної бази даних, що дозволить розподілити дітей за групами ризику та схильністю до тих чи інших хворіб. Надалі, для кожного учасника проекту створять особистий віртуальний кабінет, на який надійдуть результати дослідження та, за потреби, профілактичні рекомендації.
Організатори планують зробити велике інтерактивне середовище, до якого долучатимуть вчителів фізкультури, предмету «Основи здоров’я», говоритимуть про раціон харчування у шкільних їдальнях тощо. Батьки зможуть отримати відповіді на всі запитання, а не ставити діагноз і назначати дитині лікування самостійно. Портал складатиметься із двох блоків: перший – інформативний, другий – електронна анкета, завдяки якій користувач отримає результати дослідження, висновки і поради. Також планують розробити харчову анкету, яку можна буде заповнювати впродовж тижня, щоб отримати точну картину дефіциту речовин в організмі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ