Соціологи з’ясували, скільки українців зараз збираються переїздити

На час проведення дослідження рівень міграції в країні знизився, більшість людей воліють залишатися там, де живуть зараз.

Згідно з результатами дослідження, 91% респондентів не збираються переїжджати з нинішнього місця проживання. А серед тих, хто все ж збирається, 71% говорять про переїзд у межах України (найбільше – на захід країни або «додому»), тільки 20% – за кордон.

Окрім цього, значна міграція у перші місяці повномасштабної війни, згідно з результатами опитування, не викликала великої соціальної напруги в громадах.72% постійних мешканців і мешканок приймаючих громад позитивно ставляться до внутрішньо переміщених осіб (ВПО), тоді як тільки 6% – негативно, а інші – нейтрально. 4 з 5 (81,8%) опитаних допомагали ВПО у своїй громаді. При цьому 77,5% ВПО відчувають позитивне ставлення до себе, всього 3% – негативне, інші говорять про нейтральне ставлення до себе.

Дослідження проведено Київським міжнародним інститутом соціології у жовтні-листопаді 2022 року. Всього було питано 2000 респондентів за всеукраїнською вибіркою шляхом телефонного інтерв’ю.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ