Світовий тиждень води

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун нагадала про важливість вживати воду.
«Розпочинається Світовий тиждень води. Підготуйте ваші склянки й пляшечки, адже цей пост про важливість пиття. Вода необхідна для життя. Вона переносить поживні речовини, виводить із тіла продукти обміну і змащує суглоби. Зневоднення відчувається як сухість в роті, а також втома, зниження уваги й пам’яті, навіть запаморочення і слабкий головний біль. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму. Цей список можна продовжувати ще і ще, зрозуміло точно – без води людина не може існувати. Вода – безцінний ресурс на нашій планеті.», – написала вона.

«Маючи вдосталь води ми іноді забуваємо про її величезне значення. Пам’ятайте, що вода – це життя! Не марнуйте воду, але не забувайте пити. Немає єдиної норми пиття води на день, адже наша потреба в гідрації залежить від температури й вологості довкола, активності, фізичного стану і їжі, яку ми споживаємо.

Світовий тиждень води відзначають щороку наприкінці серпня – на початку вересня. Акцію з 1991 р. організовує Стокгольмський міжнародний інститут води.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ