Телефони, за якими можна скаржитись на фінпорушення та корупцію

Західний офіс Держаудитслужби просить повідомляти про фінансові порушення за «телефоном довіри» 255-41-88 та про корупційні дії за номером 260-31-70.
Фахівці Західного офісу Держаудитслужби проводять ревізії фінансово-господарської діяльності низки підприємств, установ і організацій.
Довідка
Корупція – протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення, їх підкупність і продажність. До корупції може бути схильним той, хто володіє владою над розподілом якихось ресурсів, що не належать їй, на свій розсуд. Характерною ознакою корупції є конфлікт між діями посадовця та інтересами його працедавця або конфлікт між діями виборної особи з інтересами суспільства. Багато видів корупції аналогічні шахрайству, що здійснюється посадовою особою і відносяться до категорії злочинів.
Характерними ознаками корупційної ситуації є:
– прийняте рішення, що порушує закон або із порушенням закону;
– обидві сторони діють у змові;
– обидві сторони одержують незаконні вигоди і переваги, намагаються приховати свої дії.

Фінансове правопорушення – це суспільно шкідливе, винне, протиправне діяння (дія чи бездіяльність) деліктоздатного суб’єкта, що порушує врегульований правовими нормами порядок формування, розподілу та використання публічних фондів коштів, за яке законодавство встановило юридичну відповідальність.
До видів фінансового правопорушення належать такі, як:
– бюджетні правопорушення;
– правопорушення у сфері банківської діяльності;
– правопорушення у сфері валютного регулювання;
– податкові правопорушення;
– правопорушення у сфері грошового обігу, розрахунків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ