Тільки через ТЦК: як діють «нові правила» перевірки чоловіків на кордоні

Державна прикордонна служба здійснює перевірки українських чоловіків під час перетину кордону дещо інакше.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін, пише «Апостроф».

За його словами, як і раніше, чоловіків, виключених з обліку, перевіряють на кордоні через Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), однак технологічно інакше.

Юрист розповів, що уточнення даних у ТЦК відбувається, окрім у телефонного режиму, через Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг».

«Все виглядає так. Під час перетину кордону виключених з обліку після 24.02.2022 року перевіряють через ТЦК. І якщо раніше просто телефонували, то зараз використовують і базу «Оберіг», – повідомив він.

Якщо людина перетинає кордон у пізній час, а в базі відсутня інформація, потрібно чекати щонайменше до ранку, поки не запрацює ТЦК, щоб отримати підтвердження даних.

«А максимум – вас просто не пропустять, мені відомо про два такі випадки», – додав адвокат.

Він зауважив, що прикордонники чи то не змогли, чи то не захотіли повідомити подробиць цієї «нової системи».

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Більше новин на: Яворів Інфо

Leopolis.news

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ