«У 2022 році плануємо створити 16 нових ЦНАПів по всій Львівщині», – Олександр Кулепін

Відбулась нарада управління з питань цифрового розвитку з головами громад за участю заступника голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександра Кулепіна щодо можливості отримати співфінансування від обласної ради при поданні клопотань на отримання державної субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг.

Надання такої субвенції проводиться в межах прийнятої Регіональної програми інформатизації «Цифрова Львівщина» на 2022 – 2024 роки.

«У 2022 році необхідно створити у Львівській області ще щонайменше 16 ЦНАПів в громадах, які мають населення більше 10 тис. мешканців. Враховуючи, що в проєкті державного бюджету на 2022 рік закладено лише 231 млн грн субвенції на розвитку мережі ЦНАПів, ми заклали в програму «Цифрова Львівщина» кошти на співфінансування на конкурсних засадах проєктів розвитку мережі ЦНАПів за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на відповідний рік. Таким чином ми плануємо підтримати проєкти громад по створенню ЦНАПів і залучити максимальну кількість фінансів з державного бюджету» – зазначив Олександр Кулепін.

Обов’язковими умовами участі у конкурсному відборі у 2022 році для отримання співфінансування є:

Відсутність центру надання адміністративних послуг у територіальній громаді.
Подання клопотання на отримання субвенції з державного бюджету
Співфінансування проєкту у поточному році з місцевого бюджету громади не менше 25%.
Якщо такі проєкти будуть повністю реалізовані у відповідному році.

«Успішна реалізація програми «Цифрова Львівщина» дозволить на кінець 2022 року вийти на показник 69 ЦНАПів у 73 громадах у Львівської області» – повідомив начальник управління з питань цифрового розвитку Максим Столярчук.

Начальник відділу розвитку надання адміністративних послуг управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Галина Тупісь детально ознайомила представників громад з особливостями субвенції на 2022 рік. Вона розповіла яким повинен бути зразковий ЦНАП, що слід врахувати при підготовці проектно-кошторисної документації на реконструкцію (модернізацію) ЦНАПу, кількість адміністративних послуг, які мають надаватись виключно через центр та нормативні документи та які потрібно підготувати громадою для його функціонування. Зокрема обговорили питання як наблизити до населення процес надання адміністративних послуг за допомогою створення віддалених робочих місць та територіальних підрозділів на базі старостинських округів.

Нагадаємо, що у Львівській області функціонує 151 точка надання адміністративних послуг, з них:
• 50 ЦНАПів утворені при органах місцевого самоврядування
• 16 територіальних підрозділів
• 81 віддалене робоче місце адміністраторів ЦНАП
• 2 ЦНАП утворені при РДА

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ