У четвер стартує 29-й Львівський міжнародний Bookforum: чого чекати книголюбам

Захід проведуть у закритому форматі з онлайн-трансляцією для усіх охочих долучитись.

6-9 жовтня триватиме 29-й Львівський міжнародний Bookforum. Формат проведення фестивалю обрали з врахуванням поточних ризиків та загроз, викликаних повномасштабним вторгненням росії.

Відтак, передбачили програму заходів з 20-ти подій за участі понад 40 авторів з України, Великої Британії, США, Мексики, Сирії, Португалії, Франції, Ірану та Танзанії.

Наживо заходи проведуть 7-9 вересня у закритому форматі (за запрошеннями) в одному з приміщень Українського католицького університету з трансляцією онлайн для широкої аудиторії України та світу.

Мета цьогорічного фестивалю – через мистецтво показати реалії російсько-української війни, міжнародну реакцію на сучасні виклики уставленої системи безпеки, підняти важливі і незручні теми, глобальне осмислення яких світовою спільнотою сприятиме перемозі над тоталітаризмом та стане фундаментом для побудови нового демократичного світу після перемоги України.

А також показати українській аудиторії, якою потужною зараз є підтримка України у світі та наскільки українські автори та їхня експертиза важливі для міжнародної спільноти.

Львівський BookForum 2022 стане майданчиком, що об’єднає Україну з культурною елітою світу заради висвітлення на весь світ гострих та незручних питань сьогодення.

«Це честь та привілей бути частиною 29-го Львівського BookForum. Навіть у темні дні війни фестиваль продовжує сміливий акт опору та дозволяє таким письменникам, як я, солідаризуватися з письменниками та читачами України. За допомогою Hay Festival програма Lviv BookForum може охопити мільйони людей у всьому світі. І це стосується кожного, де б ви не були. Приєднуйтесь, cлухайте та вчіться», – зазначив письменник-фантаст, автор відомих на весь світ творів «Американські боги» та «Зіркова пил» Ніл Гейман.

Основне завдання BookForum 2022 – на міжнародному рівні порушити питання покарання російських пропагандистів нарівні з військовими злочинцями та сприяти організації міжнародного трибуналу для замовників і виконавців найбільшої війни в Європі з часів Другої світової.

Так, упродовж чотирьох днів гості Форуму шукатимуть зрозумілі алгоритми дій, дискутуючи на такі теми:

про те, як війна в Україні змінить Європу говоритимуть Філіп Сендс, Тетяна Огаркова, Володимир Єрмоленко та Міша Ґленні;
про імперіалізм та ідентичність спілкуватимуться Олена Стяжкіна, Абдулразак Гурна, Ігор Померанцев, Лідія Качо, Джон Лі Андерсон;
про пропаганду та покарання пропагандистів – Філіп Сендс, Бруно Масаеш, Пітер Померанцев, Люба Цибульська, Емма Вінберг.

Захід відбудеться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у межах «Сезону культури Британія/Україна», організованому Британською Радою та Українським інститутом. Також проведення заходу підтримують Український інститут книги, ZINC, Open society foundation та Суспільне мовлення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ