У Чорнобильській зоні проклали перший туристичний веломаршрут

Держагентство з питань управління зоною відчуження розробило перший велосипедний маршрут, який проходить територією зони відчуження.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Довжина маршруту сягає понад 45 кілометрів. Він пролягає від контрольно-пропускного пункту «Зелений мис» через села Куповате, Опачичі, Оташів та Плютовище.

Проїхатися веломаршрутом у Чорнобильській зоні можна буде лише у складі групи та в супроводі двох осіб. На час облаштування маршруту його учасників підтримуватиме технічний транспорт. Крім того, вздовж маршруту облаштують місця для зупинки.

«Перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою погодження та розробки маршрутів для відвідування, було проведено радіаційно-дозиметричний контроль», — додають у пресслужбі уряду.

На час карантину Чорнобильську зону відчуження закрили. З 1 червня туди знову дозволили їхати, але з обмеженнями: перевіркою температури, з обов’язковим дотриманням дистанції та носінням масок.

У вересні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував ввести кримінальну відповідальність за незаконне проникнення в зону ЧАЕС. Екскурсіям і туристичним мандрівкам до зони відчуження це не загрожує, оскільки вони під категорію незаконного проникнення не підпадають.

Яв відомо, у Чорнобильську зону вперше за останні 100 років повернувся ведмідь.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ