У Львівавтодорі виявили втрат на 8,2 мільйонів гривень

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Дочірнього підприємства «Львівський облавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» і виявили порушення, що призвели до втрат 8,2 мільйона гривень, повідомили у прес-службі Західного офісу Держаудитслужби.
Виявилось, що вартість робіт з поточного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг, виконаних підприємством на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області, завищено на 6,6 млн грн. Зокрема, завищено витрати на споживання енергоносіїв (електроенергії та газу) асфальтобетонним заводом у порівнянні з його фактичним споживанням, що призвело до завищення вартості виготовленої заводом та використаної підприємством асфальтобетонної суміші. Безпідставно включено до оплати вартість приготованої піщано-соляної суміші, яка фактично не використана для посипання автомобільних доріг, а обліковувалась на залишку філій підприємства. До актів виконаних робіт з косіння трави, прибирання узбіч, зупинок, вирізання кущів тощо безпідставно включено видатки на зведення та розбирання тимчасових титульних будівель та споруд.
Також аудитори встановили, що у грудні 2012 року підприємство проводило поточний ремонт автодоріг державного значення Львів – Шегині, Львів – Рава-Руська, Львів – Краківець. Через те, що замовник робіт – ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”- не прийняв виконану роботу та за неї не розрахувався, підприємство не отримало понад 1,2 млн грн доходів. Варто зауважити, що у бухгалтерському обліку ДП «Львівский облавтодор» ця дебіторська заборгованість не зазначена, заходів щодо стягнення з замовника коштів в судовому порядку не вжито і термін позовної давності щодо її стягнення минув.
Також під час ревізії виявлено фінансові порушення з інших причин.
За результатами проведеної ревізії директору ДП «Львівський облавтодор» надіслані вимоги щодо усунення виявлених порушень.
Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ