У Львівській облраді намагались передати мисливські угіддя екс-регіоналам

У Львівській обласній раді, завдяки депутатам-свободівцям, вкотре не вдалось винести на розгляд сесії облради питання надання у користування мисливських угідь на території Бродівського та Золочівського районів Львівської області товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Надбужжя». Відповідне рішення 26 січня 2018 року ухвалили під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.
«Не можна цього питання вирішувати позитивно з кількох причин: перша – це політична складова, оскільки власники цього мисливського господарства – екс-регіонали; друга – це була просто закрита територія, до якої не мали доступу мисливці; третя – численні скарги від мешканців навколишніх сіл, бо розвели диких кабанів, які нищили посіви у величезних обсягах.
Окрім того, у нас є й інші мисливські господарства, які зверталися про можливість користуватися цими угіддями, загальною площею 16 тисяч га, але вони не знаходять підтримки ні в Держлісгоспі, ні в сільських радах», – зазначила депутата Львівської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Мирослава Бабінська.
Також кілька сотень мешканців Золочівського району виступили проти надання мисливських угідь в користування «Надбужжя». «Це господарство створювали під тиском податкової, якою у 2000-х роках керував С. Медведчук. Відпочивати туди приїжджали колишні регіонали, до прикладу Нестор Шуфрич, Михайло Добкін. Власником господарства є Любов Гончарова, яка підтвердила інформацію, що її син є помічником колишнього регіонала Михайла Добкіна. Вважаємо, що користуватися угіддями повинні інші мисливські організації», – йдеться у зверненні, яке було оприлюднене 18 листопада 2017 року під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ