У Львівській облраді приховують інформацію про стан освітньої галузі Львівщини

29 серпня 2018 року відбудеться засідання комісії Львівської обласної ради з питань освіти і науки, на якому буде розглядатися лист департаменту освіти і науки Львівської ОДА щодо надання інформації стосовно стану фінансового забезпечення закладів освіти фондом заробітної плати на 2018 рік. Про це повідомляє ГО “Громада та ініціатива”.

Це питання розглядалось на сесії Львівської обласної ради як проект рішення № 1052-ПР від 10.04.2018 «Про стан фінансового забезпечення установ та закладів освіти фондом заробітної плати на поточний бюджетний рік у розрізі місцевих бюджетів Львівської області».
Під час розгляду питання на сесії директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій не підготувала інформацію, та відповідно, не була готова належним чином доповідати з цього питання. У зв’язку цим проект рішення не був проголосований депутатами обласної ради.
З`ясувалось, що ця інформація ретельно приховується у профільній комісії обласної ради, при чому за вказівкою голови комісії Володимира Вантуха (фракція «Батьківщина»). Останній, попри опозиційність згаданої фракції в обласній раді, неодноразово співпрацював з чинною владою.

“Варто згадати, що у цій каденції комісія з питань освіти і науки під керівництвом Володимира Вантуха виступила з ініціативою закриття шкіл у Львівській області.
Вдумаймося: замість того, аби захищати трудові права вчителів та можливість учнів здобувати освіту у сільській місцевості, профільна комісія поступилася принципами та проголосувала за тотальну оптимізацію шкіл.
Лише за це фракція опозиційної партії мала би звільнити свого одно партійця, за сумісництвом голову комісії, із займаної посади, але вочевидь, «новий курс» лідера цієї політсили власне і спрямований на знищення сільської освіти і такі речі вітаються.
По-перше, 17 квітня 2018 року депутатська більшість Львівської обласної ради підтримала нагородження пана Вантуха почесною грамотою Верховної Ради, а по-друге, виділили 250 тис. грн на закупівлю автомобіля для педагогічного коледжу”, – йдеться у статті від ГО “Громада та ініціатива”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ